Entre les demandes de la moció aprovada, que l’Ajuntament d’Igualada cerqui les vies necessàries per dotar al parc de bombers d’Igualada d’un vehicle de salvament

El grup municipal de la CUP va presentar una moció, al darrer Ple de l’Ajuntament d’Igualada, reclamant les millores del col·lectiu dels bombers, una moció a la que es van sumar els grups d’ERC, PSC i Decidim i que va ser aprovada per unanimitat. Els cupaires es van reunir amb el cos de bombers del parc d’Igualada i aquests els hi van comunicar la necessitat, entre d’altres, de dotar-se d’un vehicle de salvament de caràcter permanent. En aquest sentit, al parc de bombers d’Igualada preocupa l’existència de vehicles amb vora vint anys d’antiguitat i, també, l’escassetat dels mateixos, subratllant el fet que el parc igualadí ni tan sols compta amb un furgó de salvament de propietat. Aquest fet obliga al cos de bombers d’Igualada a utilitzar per als seus serveis un vehicle que va ser cedit temporalment pel parc voluntari de Capellades per un any, però ja han passat tres anys d’aquesta cessió.

La comarca de l’Anoia compta amb un parc de bombers a Igualada i un a Calaf. A aquests efectius, s’hi sumen esporàdicament els dels bombers voluntaris de Capellades i Piera i, en menor mesura, els de La Llacuna. Amb la negativa dels treballadors a continuar treballant hores extres, parcs com el de Calaf, entre molts altres a Catalunya, han hagut de tancar alguns dies per falta de personal. En el cas d’Igualada, tot i haver mantingut el servei ininterrompudament, els treballadors denuncien que la manca de personal comporta que hi hagi dies en què el parc compta només amb 4 treballadors, una xifra del tot deficient davant eventuals solapaments de serveis. A banda, el parc d’Igualada preocupa l’antiguitat dels vehicles i la seva escassetat. Per tot això, els cupaires van demanar a totes les forces del consistori “el suport a les justes i necessàries reivindicacions dels bombers de la Generalitat de Catalunya, així com ha demanat a l’Ajuntament d’Igualada que cerqui vies per dotar al parc de bombers d’Igualada d’un vehicle de salvament de caràcter permanent i que insti a la Generalitat als recursos materials i humans que demanen, el col·lectiu dels bombers, tant importants per a la nostra societat.

Els cupaires van recordar que “els treballadors del cos de bombers de la Generalitat de Catalunya denuncien que fa anys que arrosseguen unes condicions laborals precàries i que la situació ha arribat a un límit insostenible, fins al punt que entre el 2009 i el 2016 no es van fer oposicions i les noves convocatòries no han cobert totes les jubilacions, provocant una dràstica disminució i envelliment de la plantilla”. A banda, “el 2014 es va aprovar un decret per ampliar el nombre d’hores extres que poden fer a l’any, però ha resultat una mesura que no permet cobrir tota la demanda”. Davant d’aquests fets, des del passat mes de desembre els treballadors del cos de bombers han optat per començar una vaga d’hores extres per denunciar la situació i la CUP Igualada ha volgut recolzar la vaga instant a l’Ajuntament a que treballi per millorar aquest situació.

Aprovada també la moció per al dret a vot de les persones residents a Igualada

En el mateix ple, la CUP també va presentar una segona moció que també es va aprovar per unanimitat, en aquest cas a favor del dret a vot de les persones residents a Igualada. En aquest cas, Albert Mateu comentava que “la legislació espanyola limita enormement la participació política de les persones estrangeres, i com a conseqüència a les properes eleccions municipals 3.000 igualadines i igualadins no podran votar els i les seves representants, ni tampoc ser-ne escollits”. És per això que en la moció aprovada es demanava a l’Ajuntament d’Igualada “que insti al Parlament de Catalunya a treballar per fer efectius els drets de la ciutadania i als diferents grups municipals del consistori a la no instrumentalització de la immigració als seus programes en benefici d’interessos partidistes”. En aquest cas, la moció es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups excepte el Partit Popular, que es va abstenir.

Podeu llegir les mocions als següents enllaços: