La CUP Igualada també ha votat a favor d’una moció en suport al 25N presentada pel grup municipal de Decidim Igualada

Al darrer Ple de l’Ajuntament celebrat el 20 de novembre, la CUP Igualada, s’ha adherit a dues mocions i ha votat a favor d’una tercera. La CUP, conjuntament amb els grups municipals d’ERC, PSC i DI, han presentat una moció de compromís municipal contra la pobresa energètica a Igualada. Aquesta moció insta a l’Ajuntament a garantir el dret a mantenir l’habitatge en unes condicions de vida digna, així com a assegurar el cost de bonificació del dret i la condonació del deute dels ajuts, i augmentar la partida pressupostària de l’Ajuntament d’Igualada en matèria d’ajuts pel pagament dels subministres bàsics de llum, aigua i gas. La moció ha estat aprovada amb els vots favorables d’ERC, PSC, CUP, DI i PP, i amb l’abstenció del PdeCAT.

La CUP, també conjuntament amb ERC i PdeCAT, han presentat una moció per demanar l’absolució dels presos polítics i de rebuig sobre posicionament del rei Felip VI en el conflicte català de l’any passat. Aquesta moció dóna suport a la Resolució 98/XII del Parlament de Catalunya sobre la priorització de l’agenda social i la recuperació de la convivència aprovada el dia 11 d’octubre de 2018. La moció ha estat aprovada amb els vots favorables del PdeCAT, ERC, CUP i DI, amb l’abstenció del PSC i el vot contrari del PP.

A banda, la CUP Igualada també ha votat a favor de la moció en suport al 25 de novembre, dia internacional per l’eradicació de la violència masclista que va presentar DI. Aquesta moció, a part de donar suport al manifest unitari del dia 25, també demana ampliar el pressupost municipal per incidir en els diferents àmbits d’intervenció en violències masclistes per tal d’oferir cursos de conscienciació i dissenyar polítiques públiques que permetin assegurar llocs laborals a les dones. La moció ha estat aprovada amb els vots favorables del PDeCAT, ERC, PSC, CUP i DI i amb el vot contrari del PP.

Als següents enllaços podreu llegir les mocions:

1 – Moció de compromís municipal contra la pobresa energètica a Igualada

2 – Moció de suport a la Resolució 92/XII del Parlament de Catalunya

3 – Moció de suport al 25 de novembre dia internacional per l’eradicació de la violència masclista