La candidatura cupaire aposta per un nou espai municipalista, d’esquerres i sobiranista

Reunits a l’Espai Cívic Centre el dissabte 15 de setembre, una cinquantena de militants i col·laboradors de la CUP Igualada van aprovar la proposta per encarar les properes eleccions municipals del maig vinent. El més destacat, apostar per una clara distinció entre l’àmbit nacional i el local que permeti l’impuls d’una plataforma àmplia de caràcter estrictament igualadí per a les eleccions de maig: un nou espai municipalista, d’esquerres i sobiranista que trascendeixi els partits nacionals. Una decisió que culmina “un procés de reflexió i contactes amb altres formacions i persones iniciat al mes de gener” i que ha de ser “la base sobre la que treballar els propers 4 anys”.

D’aquesta manera, la CUP Igualada, que va concórrer per primera vegada a les eleccions municipals de l’any 2015 obtenint 1.551 vots i dos regidors, abordarà les eleccions del 2019 amb una nova fórmula. L’assemblea local cupaire es mantindrà en funcionament com a nucli local de la formació a nivell nacional, però en l’àmbit local es crearà una nova candidatura amb un nom nou: “no renunciem a res del fet fins ara, al contrari. És una proposta que vol combinar la continuïtat de la tasca feta a nivell municipal, amb els mateixos plantejaments sobre la ciutat, amb una obertura que volem subratllar i que faciliti que noves persones i sensibilitats se sumin al projecte.”

Des de sempre hem comptat amb gent que és militant de la CUP i gent que no, si fa no fa a parts iguals, i ara el què volem és adaptar la candidatura a aquesta realitat.” D’aquesta manera, el nou espai anuncia la possible incorporació de noves cares que no necessàriament estiguin vinculades a la CUP: “un nou espai obert tant a militants d’altres organitzacions properes com a qualsevol persona que vulgui treballar pel municipi sense necessitat d’estar vinculada a cap organització nacional”. Un espai que en allò ideològic mantindrà com a prioritat “els paràmetres d’esquerra transformadora que fins ara s’han defensat, amb un projecte centrat en Igualada” i que en allò nacional “tindrà també les portes obertes a autodeterministes sincers tot i preservar el caràcter plenament sobiranista, republicà i de reconeixement de l’1 d’octubre”.

En les properes setmanes està previst que es donin a conèixer més detalls de la nova proposta, així com part del procés de la configuració de la nova candidatura a l’Ajuntament. Per ara, els cupaires es mostren optimistes: “Hem treballat amb constància durant tot el mandat i és el que seguirem fent. Tenim encara moltes coses a dir abans no arribin eleccions, i no tenim les presses d’altres candidatures per fer a corre cuita el que no han fet en 3 anys. Estem convençuts i satisfets de la feina feta i la línia mantinguda, i encarem amb energia i il·lusió el repte d’iniciar aquesta nova etapa”.