Els cupaires demanen explicacions al govern Castells i valoren la possibilitat d’emprendre accions legals

La CUP Igualada considera intolerable que el govern Castells encara no hagi fet cap tipus de declaració respecte la denegació de les 27 beques menjador denegades per manca de pressupost durant el curs 2017/2018. Al darrer ple de l’Ajuntament d’Igualada, els cupaires van denunciar que el govern Castells havia denegat 27 beques menjador per raons de pressupost, malgrat els criteris de l’Ajuntament apuntaven la necessitat d’aquests infants a rebre els ajuts. La CUP Igualada recorda que la denegació d’aquestes beques implica el no compliment de bases aprovades al ple, les quals determinaven que el pressupost de les beques hauria d’augmentar si aquest no era suficient.

En conseqüència, el grup municipal de la CUP torna a demanar explicacions tant a la regidora d’educació, Patrícia Illa, com a l’alcalde Marc Castells, després del seu silenci de quasi dos mesos sobre la problemàtica i insten al govern de la ciutat a deixar d’amargar-se i argumentar excuses demagògiques. Els cupaires consideren que “la ciutadania mereix rebre les explicacions oportunes tant dels èxits del govern com de la assumpció d’errors tan greus com aquest” i critiquen al govern Castells per “no vetllar per les necessitats més imprescindibles de la ciutadania quan sí ho fa per polítiques de fum, constant la poca o nul·la voluntat del govern municipal per garantir els serveis bàsics als ciutadans que més ho necessiten”.

La CUP Igualada valora la possibilitat d’emprendre accions legals

Segons els grup municipal de la CUP, “la denegació de les 27 beques menjador per manca de pressupost és una falta molt greu ja que, no només ha deixat sense beca a 27 infants que ho necessitaven, sinó que el govern Castells no ha aplicat els acords aprovats al ple de l’Ajuntament”. En aquest sentit, els cupaires recorden que “el no compliment dels acords plenaris posa en dubte el prestigi del ple de l’Ajuntament, màxim òrgan municipal de representació de la ciutadania” i retreuen que “els acords aprovats al ple de l’Ajuntament són d’obligat compliment i que no respectar-los pot tenir conseqüències legals”. La CUP Igualada argumenta que “no podem permetre que la necessitat dels infants recaigui en la voluntat de cap govern ni tampoc que cap govern quedi impune quan no respecti els acords aprovats al ple de l’Ajuntament”, motiu pel qual els cupaires valoren la possibilitat d’emprendre accions legals contra el govern de la ciutat.