La moció es va aprovar amb l’abstenció del PDeCAT i del PP

Els grups municipals d’Esquerra Republicana d’Igualada, Decidim Igualada i la CUP Igualada han presentat una moció conjunta al ple de l’Ajuntament per demanar al govern Castells que es compleixin de manera immediata dels acords presos per aquest ple en referència a l’aplicació de polítiques d’habitatge dels últims anys. L’objectiu és facilitar i garantir el dret d’accés a l’habitatge als ciutadans d’Igualada ja que els preus de l’habitatge no deixen de pujar a la ciutat. En aquest sentit, les formacions van retreure al govern de Castells el seu desinterès en el parc d’habitatge públic de la ciutat, desinterès que es troba si es compara la inversió que es fa a Igualada amb altres ciutats catalanes. La ciutat de Badalona, per exemple, que compta amb 215.000 habitants, ha invertit més de 3 milions d’euros pel parc públic d’habitatge al 2018, mentre que a Igualada, que té una cinquena part de la població, s’han destinat només 25.000 euros quan hauria de destinar-se’n al voltant de 600.000€.

Per la seva banda, el grup municipal de la CUP assenyala que “malgrat els pressupostos han augmentat més d’un 11% el 2018, el govern Castells no hi destina ni un sol euro de més en el parc d’habitatges en relació als anys anteriors”, quedant en evidència la manca d’interès per part del govern Castells sobre la problemàtica de l’habitatge. En aquesta línia, els cupaires recorden al batlle “que encara no s’ha dissenyat un Pla Local d’Habitatge, ni s’ha impulsat un programa de detecció i inspecció de pisos buits, ni tampoc s’ha dut a terme la moció presentada per la PAH i aprovada pel Ple de l’Ajuntament al 2014 en la que es demanava mobilitzar els pisos dels bancs sigui per la persuasió o bé per mitjà de la sanció”, mesures totes elles presentades i aprovades pel Ple de consistori. És per aquest motiu que els grups d’Esquerra Republicana d’Igualada, Decidim Igualada i al CUP Igualada van presentar conjuntament una moció al Ple de l’Ajuntament per demanar al govern del consistori que es compleixi de manera immediata dels acords presos per aquest ple en referència a l’aplicació de polítiques d’habitatge.

La moció va ser aprovada malgrat l’abstenció del grup del PdeCAT i del PP. Podeu llegir-la moció al següent enllaç: