Totes les mocions es van aprovar malgrat no comptar amb el suport unànime del ple

Al darrer Ple de l’Ajuntament celebrat el 29 de maig, la CUP Igualada, conjuntament amb els grups municipals d’Esquerra Republicana d’Igualada, PDeCAT Igualada i Decidim Igualada, vàrem presentar dues mocions en suport al professorat de l’IES Palau de Sant Andreu de la Barca i al jove igualadí Joan Mangues investigat per un tuit. Les dues mocions posaven de manifest la deriva antidemocràtica i autoritària de l’estat espanyol i es demanava respecte per a les institucions catalanes i als drets civils i polítics de tots.

En segon lloc, també vam presentar una moció conjuntament amb els grups d’Esquerra Republicana d’Igualada i Decidim Igualada per demanar el desenvolupament d’un Pla Municipal per a la Recuperació de la Memòria Històrica d’Igualada amb l’objectiu d’investigar, recuperar i difondre els esdeveniments més rellevants de la memòria local en tots els seus àmbits, tant polític, cultural, econòmic com social. A banda, la moció també demanava intervenir tota la simbologia franquista restant a l’espai públic de la ciutat, commemorar a les represaliades degut a polítiques antidemocràtiques, amb especial esment a les víctimes del franquisme, i establir un espai públic de la ciutat amb el nom “1 d’octubre” en tribut i record d’aquesta jornada de mobilització històrica i de compromís cívic amb les llibertats democràtiques del nostre poble.

Las tres mocions van ser aprovades al Ple de l’Ajuntament amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte del del Partit Popular. Als següents enllaços les podreu llegir:

1.Moció per al desenvolupament d’un Pla Municipla per a la Recuperació de la Memòria Històrica d’Igualada

2.Moció en suport al professorat de l’IES Palau de Sant Andreu de la Barca

3.Moció en suport al jove igualadí Joan Mangues investigar per haver escrit un tuit