Totes les mocions es van aprovar malgrat no comptar amb el suport unànime del ple

Al darrer Ple de l’Ajuntament celebrat el 24 d’abril, la CUP Igualada, conjuntament amb els grups municipals del consistori, excepte el Partit Popular, vàrem presentar una bateria de mocions en defensa de la llibertat d’expressió, l’alliberament dels presos polítics i retorn dels exiliats, i també en suport als Comitès de Defensa de la República.

Las tres mocions, presentades la primera per Decidim Igualada, la segona per Esquerra Repúblicana d’Igualada, i la tercera per la CUP Igualada, posaven de manifest la deriva antidemocràtica i autoritària de l’estat espanyol, al mateix temps que es denunciaven aquests fets.

Des que l’estat espanyol va intervenir la conselleria d’economia de la Generalitat de Catalunya al setembre i posteriorment apliqués el 155, la deriva antidemocràtica de l’estat no ha disminuït, sinó al contrari, ha augmentat contínuament. La persecució dels drets fonamentals d’expressió ha ultrapassat la persecució independentista i ara ja es causa tot allò que contradigui o posi en evidència a la corona o l’estat espanyol. En aquest sentit, l’estat espanyol té empresonats a presos polítics deguts a les seves idees, un ventall tan ampli que va des de polítics institucionals a cantants de rap.

Darrerament, l’estat ha intentat acusar de terrorisme els CDR, un moviment de base social no-violenta que té com a objectiu defensar la república. El cas de Tamara Carrasco és un exemple, i veient la deriva antidemocràtica de l’estat és probable que no sigui la darrera. Per tot això, els diferents grups del consistori, a excepció del PP, hem presentat les següents mocions, amb l’objectiu de posicionar les institucions catalanes en la defensa dels drets fornamentals de llibertat, expressió i decissió. Als següents enllaços les podreu llegir:

1. Moció en defensa de la llibertat dexpressió (Sí PDeCAT, ERC, PSC, CUP i DI; No PP)

2. Moció per a l’alliberament dels presos polítics AMI -ACM (Sí PDeCAT, ERC, CUP i DI; Abst. PSC; No PP )

3. Moció de suport als comitès en defensa de la república (Sí PDeCAT, ERC, CUP i DI; No PSC i PP )