Els quatre grups d’esquerres a l’Ajuntament organitzen un acte sobre el servei municipal d’aigua que comptarà amb tres experts

Els quatre partits d’esquerra del consistori (ERC, PSC, CUP i DI), van apostar la setmana passada en roda de premsa per la municipalització del servei de l’aigua a Igualada. Les quatre formacions, que sumen 9 regidors d’un total de 21 al consistori, van instar al govern igualadí a que es mostri “diligent i treballi per la gestió pública del servei de l’aigua a la ciutat”. En aquest sentit, van declarar que “les decisions a prendre pròximament entorn el model de servei d’aigua és cabdal per a la ciutat perquè la gestió pública de l’aigua aportaria importants beneficis, tan econòmics com de control democràtic, a la ciutat”. A ciutats properes i semblants com Vilafranca o Manresa, la gestió del servei d’abastament d’aigua fa anys que és pública, i a totes dues poblacions és una empresa pública la que s’encarrega de prestar aquest servei obtenint importants beneficis per al municipi i la ciutadania.

Dimecres a les 19h a l’Espai Cívic Centre

Per tal de conèixer més de prop el seu funcionament, els mateixos grups han organitzat una xerrada per al proper dimecres 14 de març, a les 19.00h a l’Espai Cívic Centre d’Igualada que comptarà amb la intervenció de tres experts de la gestió de l’aigua. L’acte s’iniciarà amb una introducció a càrrec de l’enginyera Montserrat Ferrús, tècnica municipal de l’Ajuntament de Capellades, que presta el servei d’aigua de manera directa, i comptarà amb les intervencions de Josep Alabern, director-gerent d’Aigües de Manresa i Jordi Cuyàs, membre del Consell d’Administració d’Aigües de Vilafranca. L’acte és obert a tota la ciutadania interessada en conèixer un model viable, més just i que fa anys que funciona de manera exemplar a ciutats similars a Igualada.