La CUP crida a la participació de la vaga feminista general, convocada pels sindicats CGT, CNT i IAC, per al proper 8 de març. L’objectiu de la vaga és aturar el consum de les dones, el treball domèstic i les cures, el treball remunerat i els estudis, per demostrar que sense les dones no es produeix, i sense elles no es reprodueix. La vaga, que neix al crit de “ni una menys, vives ens volem”, manifesta el propòsit de “subvertir l’ordre del món i el discurs heteropatriarcal, racista i neoliberal”. En aquest sentit, es convoca a totes les dones “per trencar els privilegis d’una societat patriarcal i capitalista, racista i heteronormativa” assenyalant que “les dones formem part de les lluites contra les violències masclistes, pel dret a decidir sobre el nostre cos i la nostra vida, per la justícia social, l’habitatge, la salut, l’educació, la sobirania alimentària, i la laïcitat, contra l’extractivisme i els tractats de lliure comerç, l’explotació i moltes altres lluites col·lectives”. Per més informació entreu al web “vagafeminista.cat“.

Recuperar sobiranies municipals com a reivindicació feminista

Des de la CUP reivindiquem la dignificació dels sectors laborals més feminitzats, generalment relacionats amb les tasques de cures, majoritàriament ocupats per les dones, els quals solen tenir un alt grau de precarització. Analitzant la situació dels serveis públics dels municipis catalans, es pot observar que la majoria de serveis d’atenció a les persones, de les cures, de les que cobreixen les necessitats de les veïnes dels municipis, es troben externalitzats a empreses del tercer sector o bé a multinacionals, fet que dificulta acabar amb la precarietat laboral de les seves treballadores.

Des de la CUP entenem que per recuperar sobirania com a classe treballadora, sobretot si som dones, hem d’avançar en la recuperació dels serveis essencials per a la vida per tal que siguin universals i equitatius. Aquesta sobirania es basa en el control municipal i la gestió pública dels mateixos per tal de garantir un control públic dels recursos, de les condicions laborals, de la qualitat del servei, de la coordinació entre els diferents recursos d’atenció a les persones així com assegurar una gestió transparent.