Els cupaires reblen que el govern va rebutjar la moció perquè en ella es demana la millora dels serveis bàsics municipals i la millora de les condicions laborals dels i les seves treballadores.

El grup municipal de la CUP considera que la matisació feta per la quarta tinent d’alcalde, Carme Riera, “és un clar intent de manipulació de l’opinió pública”. Segons els cupaires, “donar suport a la vaga feminista del 8 de març no hauria de quedar només en un titular, sinó materialitzar les demandes de la vaga”. És per aquest motiu que la CUP Igualada no entén les declaracions de la quarta tinent d’alcalde Carme Riera, segons la qual la moció presentada per la CUP i Decidim Igualada al darrer ple era poc clara.

La CUP Igualada afirma que el tercer punt de la moció presentada al darrer ple de l’Ajuntament era molt explícit ja que esmentava la necessitat de municipalitzar serveis bàsics de l’Ajuntament, com per exemple les llars d’infants. Així, els cupaires recorden que a Igualada existeixen 12 llars d’infants, de les quals 9 són privades. Pel que fa a les llars d’infants municipals, existeix una llista d’espera, motiu pel qual els cupaires consideren que “els esforços de l’Ajuntament per solucionar aquesta problemàtica són mínims”. En aquesta línia, el grup municipal recorda al govern que “el manifest públic de la vaga feminista del 8 de març reivindica una xarxa d’educació única, pública i gratuïta i amb perspectiva de gènere”, demanda que amb el rebutj de la moció presentada fan evident que no comparteixen. Els cupaires també recorden, per exemple, que el Consorci Sanitari de l’Anoia, participat per l’Ajuntament d’Igualada, “té externalitzats els serveis de neteja i de cuina, ambdós amb personal majoritàriament femení amb unes condicions laborals inferiors a les de les treballadores contractades directament pel consorci”, demanda també reflectida a la moció en suport a la vaga feminista del 8 de març.

Un reivindicació de la classe treballadora

El grup municipal de la CUP reivindica la necessitat de municipalitzar serveis a la ciutat, sobretot en qüestions de sanitat, serveis socials i atenció a les dones i atenció de la infància, perquè “no només són llocs de treball normalment realitzats per dones, sinó sobretot perquè, essent privats aquests serveis, es genera una desigualtat vers les classes populars i treballadores”. La CUP Igualada argumenta que “quan les classes baixes i mitjanes no poden assolir el cost de les llars d’infants perquè són privades, i l’Ajuntament no amplia els seus serveis municipals, aleshores l’Ajuntament contribueix en l’escletxa de gènere, però també social”. És per això que els cupaires consideren que “rebutjar la moció presentada al Ple de febrer degut al tercer punt que demanava municipalitzar serveis bàsics és, a la vegada, rebutjar les demandes feministes i de la classe treballadora”.

Igualment, la CUP Igualada també vol recordar que rebutjant la moció, el govern va rebutjar dos punts cabdals. Per una banda, va rebutjar la necessitat de personar l’Ajuntament en els casos penals d’assetjament laboral, i per una altra banda va rebutjar utilitzar tots els mitjans a l’abast de l’Ajuntament per tal de fer difusió de la vaga i les seves reivindicacions. El fet de rebutjar aquestes dues demandes també fa que els cupaires considerin que “l’adhesió a la vaga del 8 de març per part del govern de l’Ajuntament és simbòlica i no pas real, perquè a l’hora de materialitzar les mesures concretes que demanen els col·lectius feministes voten en contra”.