Els cupaires demanen una planificació urbanística consensuada al batlle, al que acusen de no enfrontar-se als temes importants per por a governar de debò i patir desgast

La CUP Igualada recorda que el batlle Marc Castells es va comprometre a liderar la revisió del POUM en aquest mandat si assumia l’alcaldia perquè assegurava haver posat les bases i els elements necessaris per revisar-lo, de la mateixa manera que es comprometia a fer-lo pensant en que fos satisfactori per a tothom. Per aquest motiu, els cupaires assenyalen que “Castells incompleix dues de les seves promeses de la campanya electoral del 2015, perquè ni té intenció de redactar un nou POUM per a la ciutat ni tampoc té intenció de fer-lo satisfactori pensant en el conjunt de la ciutadania perquè no ho fa comptant amb l’oposició”.

El passat mes de desembre, el govern de Castells confirmava que finalment no obrirà el meló urbanístic aquest mandat, perquè consideren que els POUM són instruments obsolets, posposant l’aprovació d’un nou pla urbanístic a que hi hagi una llei del territori nova amb directrius més generals. En aquesta línia, projectes que ja endegats a Igualada queden guardats en un calaix, com les propostes del concurs de projectes del Rec, on Castells aposta per un urbanisme quirúrgic. Pels cupaires, aquest fet “mostra la manca de perspectiva del conjunt de la ciutat i de la Conca per part del govern, i deixa la presa de decisió d’urbanisme al regidor de torn en comptes de buscar una solució planificada a anys vista”.

Els cupaires demanen una planificació urbanística consensuada al batlle i que “deixi d’amagar-se, que sigui valent, i prengui les decisions importants que necessita la ciutat”. No obstant, el grup municipal de la CUP assegura que “continuem creient que el POUM és una oportunitat immillorable per repensar la ciutat”. A banda, la CUP Igualada assegura que “seguirà instant al govern a encetar la redacció del nou POUM, en comptes de realitzar modificacions parcials al POUM actual”, com van fer quan van presentar una moció al consistori en defensa del comerç local de la ciutat i contra les modificacions puntuals per facilitar l’obertura de cap nova gran superfície comercial fins a la redacció del nou POUM o d’un document d’ordenació estratègica del sector comercial de la ciutat que compti amb el vist-i-plau de les associacions comercials.