Defensar el referèndum i el dret a decidir no és només una oportunitat per obtenir la independència, sinó sobretot per defensar els drets de lliure expressió i de reunió

La nit del dijous 14 es van aplegar les entitats i partits favorables al SÍ a Igualada. Convocats pel Casal Popular d’Igualada el Foment a un sopar de germanor, més de 100 persones van iniciar conjuntament la campanya amb la tradicional enganxada de cartells. El sopar de germanor va començar a les 9 del vespre i poc abans de les 12 de la nit, quan es donava el tret de sortida de la campanya del referèndum, membres de la CUP, ERC, Òmnium i l’ANC van fer-se una fotografia conjunta sota el crit unànime de “Votarem”.

Malgrat els intents de la fiscalia espanyola per evitar els actes de campanya, la CUP, ERC, Òmnium i l’ANC han iniciat les seves respectives campanyes amb l’objectiu de fomentar la participació en el referèndum, tot demanant a la vegada un vot favorable a la independència de Catalaunya. Per la seva banda, els cupaires demanen un SÍ per al referèndum, però a l’hora també insten a la ciutadania a prendre partit en aquests moments tan intensos. Per aquest motiu, els cupaires fan una crida a que la participació sigui massiva durant els propers dies i durant l’1O “perquè només amb una ciutadania activa es podrà defensar el dret a decidir”. Segons els cupaires, “defensar el referèndum i el dret a decidir no és només una oportunitat per obtenir la independència, sinó sobretot per defensar els drets de lliure expressió i de reunió”.

Després dels actes públics organitzats en setmanes prèvies amb presència de diversos diputats i membres del secretariat nacional de la formació, des de la CUP Igualada es continua mantenint presència al carrer amb encartellades i penjada de pancartes i, també, amb parades informatives a diferents punts de la ciutat per emplaçar la ciutadania a participar del Referèndum i a contribuir a la victòria del Sí.

Per altra banda, la CUP Igualada critica l’actuació dels cossos de seguretat durant la nit de dijous a divendres, on policies locals, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil van identificar persones i van requisar material de campanya del referèndum de l’1-O a la comarca de l’Anoia. Així, a Masquefa la Policia Local va identificar a set membres i simpatitzants de la CUP del municipi que penjaven cartells. En aquest sentit, la CUP insta a la ciutadania a no tenir por i recorden que l’encartellament i la campanya seguirà fent-se, amb o sense prohibició per part de l’estat.