Servitje (Veciana) i Serra (Castellolí) cobraran 50.000€/any de l’Ajuntament d’Igualada

La CUP d’Igualada es mostra “molt crítica i perplexa” davant la contractació de dos alcaldes de la comarca com a càrrecs de confiança de Marc Castells a l’Ajuntament d’Igualada. En concret, la formació considera que és “inaudit” que dues persones que tenen responsabilitats polítiques tan elevades als seus municipis (en el cas de l’alcalde de Castellolí, percebent-ne a canvi un sou anual de més de 27.000€), passin a formar part del nucli dur del govern igualadí i, a més, lamenten que “les presses emprades per al nomenament i les persones triades no siguin justificables políticament”. Al ple del mes de juliol, quan CiU va aprovar, en solitari, la creació de les dues places per urgència, des de la CUP ja es van mostrar sospites sobre la veritable motivació d’aquests càrrecs: “confiem que no passi com en l’anterior mandat, en què el govern Castells va crear vestits a mida per donar feina i sou a militants del seu partit per motius polítics i no pas atenent a perfils professionals”, van advertir ara fa un mes. Un extrem que per als cupaires s’ha vist confirmat al conèixer les persones finalment designades.

Els de la CUP carreguen especialment contra el nomenament de Jordi Servitje com a Responsable de Millora de Barris i Promoció Turística. Alcalde de Veciana per CiU, Servitje, de 37 anys i també conseller comarcal per la mateixa formació, no ha destacat professionalment en cap dels àmbits que se li encomana desenvolupar a l’Ajuntament igualadí. “Potser ens enduem una sorpresa, i n’estaríem contents, però pel que nosaltres sabem aquesta persona no té cap mena d’experiència en la tasca que se li encomana ni cap tipus de vincle o coneixement dels barris i la ciutat d’Igualada”, manifesten els cupaires. “Trobem vergonyós que la seva trajectòria professional no en justifiqui la contractació ni el sou de 50.000€ l’any, i considerem evident que és la seva afiliació política i els seus lligams amb el govern municipal els motius que hi ha darrera la seva designació”.

Pel que fa al nomenament de Joan Serra com a Delegat de Captació d’Inversions i Promoció de Polígons d’Activitat Econòmica, a més de la perplexitat pel fet de ser també alcalde del municipi de Castellolí -i cobrar per aquesta tasca més de 27.000€ anuals-, els cupaires hi afegeixen “la incomprensible assumpció d’aquestes funcions des de l’Ajuntament d’Igualada en solitari”. De fet, Serra és també el responsable polític del Campus Motor des del Consell Comarcal, tasca per la qual també rep una percepció, a més de delegat per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena (de la que forma part com a alcalde d’un dels seus municipis) de l’Oficina de Captació d’Inversions endegada fa dos anys i mig “amb resultats inexistents.” “Després de la marxa del seu anterior gerent, Serra va assumir ja aquestes funcions des de la MICOD, i no entenem per què ara des de l’Ajuntament se li crea aquesta figura assumint-ne la totalitat del cost en lloc de repartir-ne la càrrega entre els 7 municipis que la formen, com és habitual. Potser és perquè al ser alcalde no pot ser contractat per la MICOD? Renunciarà ara al sou d’alcalde en un exercici de falsa austeritat que a Igualada ja tenim vist? Algú hauria de donar explicacions d’aquest joc de mans, per més que intuïm que el concepte de dedicació ordinària -i no exclusiva- amb que ha estat contractat li permetrà acumular 77.000€/any (27.000 Castellolí + 50.000 Igualada) entre els sous d’ambdues bandes.”

Des de la CUP, en termes generals, subratllen la “perplexitat davant el desvergonyiment del govern Castells en aquesta operació que, a més, ha estat tramitada amb inusual urgència i falta total de comunicació cap a la resta de grups. Una maniobra preocupant perquè es desconeix la càrrega de treball que tindran aquests dos nous càrrecs de confiança i que permet col·locar a un alcalde del partit a sou de l’Ajuntament i un altre nomenament que encara no entenem però que, en tot cas, intenta servir d’escut davant les evidències de partidisme i les possibles crítiques d’un altre dels grups de l’oposició. I qui sap si a la cooptació d’un nou alcalde pel partit de Castells. Una maniobra política que, sumats els dos sous de 50.000€ i els costos d’empresa, tindrà un cost anual de més de 150.000€ cada any a pagar amb impostos dels igualadins.”