ERC, CUP i Decidim organitzen una conferència amb presència de la plataforma Anem a Mil i del professor de sociologia José Antonio Noguera

Els grups municipals d’ERC, CUP i Decidim a l’Ajuntament d’Igualada han organitzat per dijous 1 de juny una conferència-debat entorn el salari mínim i la Renda Garantida de Ciutadania (RGC). L’acte s’iniciarà a les 19.30h a la sala de socis de l’Ateneu Igualadí i comptarà amb la presència de Pilar Pérez en representació de la plataforma Anem a Mil i del professor de sociologia José Antonio Noguera. Els grups convocants pretenen acostar el debat i la reflexió sobre les xarxes públiques de protecció social cap als col·lectius més vulnerables i les classes treballadores en un moment d’elevades taxes d’atur, de baixos salaris i d’eixamplament i cronificació de situacions de pobresa entre amplis grups socials.

L’arrencada de l’acte anirà a càrrec de Pilar Pérez, d’Anem a Mil. Anem a mil és una iniciativa ciutadana que té com a objectiu aconseguir un salari digne per a totes les persones que treballen al nostre país, i que proposa que el salari mínim real a Catalunya esdevingui de mil euros mensuals a 14 pagues. En aquest sentit, al ple de gener l’Ajuntament d’Igualada va aprovar una moció de la plataforma per assolir aquestes demandes, proposta que va ser recolzada per la pràctica unanimitat de regidors.

Conscients que en el moment actual una millora del salari mínim no tindria efecte sobre l’elevat nombre de persones que es troben en situació d’atur, l’acte seguirà amb una conferència que amplii el debat i la reflexió sobre altres eines com ho són la Renda Garantida de Ciutadania. Per fer-ho es comptarà amb la presència de José Antonio Noguera, Professor titular de Sociologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i director del grup d’investigació GSADI (Grup de Sociologia Analítica i Disseny Institucional). Les seves actuals àrees de treball són la política social (en especial la renda bàsica universal), la sociologia fiscal, la teoria sociològica i la simulació social. Membre del consell de redacció de la revista Basic Income Studies, i del consell consultiu internacional de la BIEN (Basic Income Earth Network).

Des d’ERC, CUP i Decidim es convida a tota la ciutadania a assistir a l’acte i aprofitar la presència del professor Noguera, un dels màxims experts de la matèria al nostre país, sobre una qüestió com la Renda Garantida de Ciutadania en un moment de màxima actualitat després que el passat 15 de maig s’anunciés l’acord entre govern i promotors de la ILP favorable a la seva implantació. Un acord que properament s’ha de veure materialitzat amb l’aprovació al Parlament i sobre el que dijous tindrem ocasió de conèixer-ne llums, ombres i detalls que ens ajudin a reflexionar sobre les polítiques públiques de protecció social.