La CUP Igualada organitza dissabte al matí una jornada d’urbanisme feminista oberta a tothom 

El proper dissabte 8 d’abril la CUP Igualada, junt amb el “Col·lectiu punt 6”, del que forma part la igualadina Roser Casanovas, organitza una xerrada i un recorregut pel Barri del Rec sobre urbanisme feminista a l’Adoberia Bella. L’esdeveniment, que arrencarà a les 10:30 i continuarà amb un itinerari pel barri a les 12:00, proposa repensar el barri del Rec des d’una mirada inclusiva amb una xerrada i amb un itinerari pel barri a mans de la cooperativa “Col·lectiu punt 6” que donarà forma als temes tractats a peu de carrer.

El barri del Rec es troba actualment en fase de grans canvis urbanístics i per aquest motiu no es pot deixar fora la mirada inclusiva que repensi la seva futura distribució. És necessari repensar el barri des de nous paradigmes per trencar amb discriminacions i jerarquies i fer del futur del barri un lloc on es prioritzi la vida de les persones. El “Col·lectiu punt 6”  rep el seu nom després de l’aprovació l’any 2014 de l’anomenada llei de Barris, una normativa pionera que engegava mesures socials i urbanes, i que constava de 8 punts bàsics a desenvolupar, sent el sisè, l’«equitat», el que incloïa la perspectiva de gènere en tots els àmbits. L’ objectiu del col·lectiu consisteix a aconseguir que les ciutats siguin més inclusives i que les pròpies persones que les habiten esdevinguin en les especialistes dels espais que els rodegen.  La cooperativa d’arquitectes, sociòlogues i urbanistes de procedències diverses, amb més de 10 anys d’experiència local, estatal i internacional realitzarà la xerrada el proper dissabte 8 d’abril a les 10:30 a l’Adoberia Bella i l’entrada és gratuïta i oberta a tothom.

Què és l’urbanisme feminista?

L’urbanisme no és neutre i el que ens rodeja ha perpetuat i conservat els valors patriarcals, deixant en segon terme les necessitats de la vida quotidiana. L’urbanisme feminista és un corrent que cada vegada es té més en compte a l’hora de planificar el futur dels barris i ciutats ja que neix amb la voluntat de revertir les prioritats hegemòniques de l’urbanisme posant les necessitats de les persones en el centre de l’espai que ens rodeja. L’objectiu és fer els espais inclusius per a totes les edats, gèneres i cultures, fent possible la necessitat de totes les persones i no només de les necessitats mercantilistes.