La CUP lamenta que Chacón esquivi les preguntes tant en roda de premsa com al ple municipal

Després de la denúncia pública d’un contracte per valor de 63.000€ del Departament de Promoció Econòmica adjudicat a dit a l’empresa d’un extreballador municipal, el grup de la CUP va intervenir al ple de dimarts 24 de gener per demanar a la regidora Àngels Chacón les respostes que no va donar en la seva compareixença davant la premsa. A les preguntes que va fer el regidor Albert Mateu, tampoc hi va haver resposta aquest cop per part de l’Alcalde, en qui Chacón es va escudar tot i dirigir-li a ella: des de quin moment la regidora Àngels Chacón coneixia l’existència d’aquest projecte empresarial del treballador del seu departament; per quin motiu l’informe tècnic de la contractació el va signar la mateixa regidora i no cap dels tècnics com és habitual; si s’havia comptat amb alguna opinió externa o amb algun peritatge per tal d’establir si el preu de la contractació s’adequa als preus de mercat; o perquè en el moment de la presentació pública del projecte Chacón va informar que el cost de l’aplicació era de 50.000 euros, quan el cost real és de 63.400 euros (74.000 euros amb IVA). Cap de les preguntes  va ser contestada, ni per part de la regidora Àngels Chacón, que no va intervenir en cap moment, ni tampoc per part de l’Alcalde que, tot i que va fer uns llargs discursos, no va donar cap resposta a preguntes tan concretes. Castells tampoc va aportar cap informació sobre si els drets d’explotació del sistema recauran en exclusiva en l’empresa contractada, malgrat que “si apostem amb tants diners per un sistema que en dieu novedós, pagant els diners que val desenvolupar-lo, el  més normal seria poder-ne gaudir en exclusiva durant algun temps”, va dir Mateu, que va preguntar, també sense resposta, quin era el nombre d’usuaris de l’aplicació mòbil que el govern s’havia fixat com a objectiu per poder avaluar l’èxit o el fracàs d’aquesta inversió tan important.

Durant la mitja hora llarga de preguntes, Mateu també va afirmar que “qualsevol persona pot veure de forma clara que hi ha hagut tracte de favor per part de l’equip de govern” i que “cal dir que el fet que de moment no s’hagi demostrat cap il·legalitat no vol dir que no sigui moralment reprovable”, en resposta a l’al·legat fet per Chacón durant la roda de premsa de la setmana passada en què en defensava la legalitat alhora que comparava la CUP amb l’antic grup municipal de PxC: “pensem que aquesta comparació és tan ridícula que no és més que la prova del seu nerviosisme davant les veritats d’aquesta contractació.”

El passat 17 de gener el grup municipal de la CUP va denunciar que el contracte que va formalitzar l’Ajuntament d’Igualada amb l’empresa de nova creació d’un extreballador de Dinamització Econòmica va ser fet sense cap mena de concurs i amb un cost un 20% superior al que la primera Tinent d’Alcalde, Àngels Chacón, va anunciar a la ciutadania en compareixença a premsa. Des de la formació es van fer públiques un seguit de preguntes que a hores d’ara resten encara sense respondre per part del govern de Marc Castells.

 

Podeu veure’n el vídeo sencer aquí (37′).

 

I en aquest enllaç un extracte (5′).