Àngels Chacón adjudica un contracte sense concurs a un tècnic del seu departament un mes després que plegués i falseja el cost del projecte en la seva presentació davant els mitjans.

[ Igualada | 18 de gener de 2017 ]

La CUP d’Igualada ha denunciat que el passat mes d’octubre l’Ajuntament va formalitzar un contracte per valor de 63.000€ amb una empresa propietat d’un extreballador del Departament de Dinamització Econòmica quan aquest feia escassament un mes que havia deixat de treballar-hi. El contracte, que ha estat tramitat pel mateix departament del que formava part l’extreballador, consisteix en la creació d’una aplicació mòbil i s’ha fet sense concurs públic, atorgant-lo directament a l’empresa tot i comptar amb escassos mesos de vida i no tenir cap recorregut previ ni altre client que el propi Ajuntament.

La contractació de la nova aplicació, Tickdi App, pretén ajudar a fidelitzar els clients del comerç local a través d’un sistema de digitalització de tiquets de compra. Per aquest motiu, el passat 9 de novembre va ser donada a conèixer públicament en una roda de premsa on, a més d’un dels responsables de l’empresa i de la Tinent d’Alcalde de Dinamització Econòmica, Àngels Chacón, també hi va ser present un representant d’Igualada Comerç. Durant els seus darrers mesos a l’Ajuntament, l’extreballador havia estat precisament el dinamitzador del grup local de participació dels comerciants igualadins en el projecte europeu Urbact Retailink, amb estreta col·laboració amb tots els actors locals del sector com, entre ells, l’entitat Igualada Comerç.

La CUP ha afirmat en una roda de premsa que considera que la contractació “ha estat feta a dit, ja que no s’ha fet el pertinent concurs al que la llei obliga en contractes superiors als 18.000€ justificant-ho amb uns arguments molt febles i, en aquest cas, especialment qüestionables”. “L’informe inclòs al contracte justifica la manca de concurs en una sol·licitud feta per Igualada Comerç el passat mes de maig en què demana a l’Ajuntament que hi doni suport”, ha explicat el portaveu cupaire Albert Mateu, “però pensem que no és suficient motiu i que cal ressaltar que l’informe no ha estat fet pel Servei de Comerç sinó que l’única signatura que hi apareix és la de la mateixa regidora Àngels Chacón, sense l’aval de cap tècnic. Que el primer encàrrec de l’empresa d’aquest extreballador sigui amb l’Ajuntament, assignat per la seva excap, és una pràctica absolutament sospitosa de tracte de favor”, ha reblat.

Chacón va mentir sobre el preu a la premsa

Des de la formació municipalista, Mateu també ha rebel·lat que el contracte es va signar per valor de 63.400€ (74.714€ IVA inclòs), tot i que la regidora Àngels Chacón anunciés posteriorment en públic que el cost havia estat de 50.000€. “Aquest engany mostra una voluntat deliberada de mentir, rebaixant un 21% el preu del contracte a l’opinió pública”. Des de la CUP, entre altres explicacions, també demanen que el cost de l’aplicació sigui peritat “per tal d’establir si s’adequa a un valor aproximat de mercat, ja que, al no haver fet concurs, cap altra empresa ha pogut dir per quina quantitat econòmica ho podria desenvolupar i al contracte no s’hi desglossen les quantitats econòmiques ni els conceptes a què s’associen.”

Per últim, des de la CUP també emplacen al govern de CiU a explicar “si d’aquesta aplicació que ara estem pagant a un preu tan elevat, assumint la inversió inicial d’una empresa encara sense clients, se’n quedarà els drets d’explotació l’Ajuntament o bé l’empresa contractada podrà després anar a oferir el servei a altres municipis a un cost molt menor.”