Els dos regidors cupaires a l’Ajuntament han renunciat a les invitacions que consideren “fora de lloc”

4 invitacions per a 10 espectacles, és a dir, un total de 40 entrades gratuïtes per cadascun dels regidors. Aquest és el nombre d’invitacions per a espectacles de la Mostra que des de l’Ajuntament s’ofereix als regidors, un total de 840 localitats. Si suposem, per fer-ne un càlcul econòmic, que a cada espectacle hi assisteixen dos adults i dos menors de 13 anys (que pagarien 8 i 5 euros, respectivament), obtenim que cada regidor es podria beneficiar d’entrades gratuïtes per valor de 260€: un total de 5.460€ sumant els 21 regidors que formen el ple municipal. Una xifra que encara es podria enfilar fins als 6.720€ si en el càlcul computéssim que totes les persones que hi assisteixen són adults, i que quedaria en 4.830€ si sempre fossin un adult i tres menors.

Des de la CUP s’explica que “se’ns va fer arribar a meitats de març l’oferiment de reservar les invitacions”, cosa que els seus regidors no han fet ja que ho consideren una política “absolutament fora de lloc”. “Nosaltres sempre hem dit que pensem que els regidors no han de gaudir de privilegis com aquest: una cosa és que hi hagi actes protocol·laris o d’inauguració, i l’altra és privilegis desmesurats com aquests”. La formació municipalista recorda que “els regidors i grups municipals ja perceben unes indemnitzacions econòmiques mensuals per les tasques que fan a l’Ajuntament, i cal acabar amb prebendes com aquestes”.

Des de l’assemblea cupaire també s’apunta que aquest alt cost en privilegis pot repercutir negativament en les apostes culturals que la Mostra pot fer, ja que “aquests 5 o 6.000 euros que es deixen d’ingressar en entrades es podrien dedicar a contractar més o millors espectacles” i, a més, suposen “un greuge intolerable entre les famílies dels regidors i la resta de la ciutadania, que sovint no pot trobar entrades per a determinats espectacles que esgoten localitats”. “No pot ser que en temps de retallades a tort i a dret, quan se’ns diu constantment que no hi ha diners, estiguem malbaratant recursos d’aquesta manera”, reblen.